OplevKorsør_Kunst og Kultur

Kunst og kultur

Kongegården

Kongegaarden er et "Regionalt Center for kunst og musik". Kongegaarden ligger centralt i den gamle del

Året rundt præsenteres der kunst og musik i husets smukke rum. Huset er på tre etager. - og øverst ligger den smukke koncertsal, hvor der kan være 90 publikummer. Rummet har en fantastisk akustik.

 

Foruden rum til kunst, musik og andre aktiviteter, har Kongegaarden også to legatboliger. Her kan professionelle musikere, eller kunstnere bo fra ½ år til 1 år. af Korsør by, på vestsjælland i Slagelse Kommune.

Korsør By og Overfartsmuseum

Museet startede i 1983 med Skibsmaskinchef Poul Bell som foregangsmand sammen med andre interesserede fra DSBs' Store Bæltoverfart, og andre med historisk interesse i Korsør. Museet fik af Korsør Kommune stillet den bygning til rådighed som tidligere havde huset vandrehjemmet på Fæstningen. Det er bygningen som i dag huser Marinestuen

 

Den 15 juni 1981 blev museet indviet, efter bygningen havde gennemgået en omfattende ombygning forestået af Korsør Kommune.

Korsør Kulturhus

Kulturhuset holder en række af byens foreninger til, ligesom der også holdes koncerter, foredrag, udstillinger og andre kulturelle arrangementer. Kulturhuset er åbent for alle og stiller lokaler til rådighed for møder, kurser og andre aktiviteter baseret på grupper og foreninger.

Der er mulighed for at leje lokaler bl.a. Spillestedet og Marmorsalen. Huset rummer også en café, som er åbent fra mandag til torsdag i tidsrummet 8.30-15.30.

 

Der tilbydes øverum til rytmiske grupper, keramisk værksted og billedkunst.

Kunstnernetværket Kabeldepotet

Kabeldepotet er en række lokale kunstnere og kunstnergrupper rykket ind i de højloftede, nyrenoverede lokaler, hvor de fremstiller, udstiller og sælger deres kunst.

 

Kig ind, når flaget er ude, og hils på kunstnerne. Her kan du opleve værkstedet i brug og se de nyproducerede og udstillede billeder, skulpturer og kunsthåndværk. Kunstnerværkstedet holder åbent i sommerperioden.

 

Facebooksiden KLIK HER

 

 

 

Korsør Biograf Teater

Takket være en lille gruppe ildsjæle er det bevist, at Korsør Biograf Teater er verdens ældste biograf, der stadig drives i de samme bygninger. Den 25. juli 2008 modtog Korsør Biograf Teater et certifikat fra Guinness World of Records som verdens ældste biograf ”still operating”.

”Verdens ældste biograf” er en lille foreningsbiograf, der udelukkende drives af frivillig arbejdskraft. Foreningen tæller omkring 30 medlemmer, der hver måned lægger mange timers arbejde i at bevare Korsør Biograf Teater som et levende kulturelt samlingspunkt for børn og voksne i Korsør.

Læs mere klik HER

 

 

© 2016 OplevKorsør. All rights reserved.